Хакери от Русия, Китай и Иран са взели на прицел кандидат-президентските

...
Хакери от Русия, Китай и Иран са взели на прицел кандидат-президентските
Коментари Харесай

Руски, китайски и ирански хакери се намесиха в предизборната кампания в САЩ

Хакери от Русия, Китай и Иран са взели на прицел кандидат-президентските акции с приближаването на изборите през ноември в Съединени американски щати, заяви американският софтуерен колос " Майкрософт “.

Руските хакери от групата Strontium са атакували данните на 200 организации, доста от които са свързвани с политически партии в Съединени американски щати – както Републиканската, по този начин и Демократическата партия. Тази група, известна още и като Fancy Bear, е неофициално свързвана с съветското военно разузнаване ГРУ, написа Би Би Си.

„ Също както и през 2016 година Strontium води акция да хаква профилите на хората в обществените мрежи “, споделя Том Бърт, вицепрезидент на Microsoft.

Според него китайските хакери известни като Zirconium са атакували хора, близки до акцията на Джо Байдън, до момента в който иранските, наричащи себе си Phosphorus – близки до акцията на Тръмп. По-голямата част от офанзивите не са били сполучливи.

„ Това, което виждаме като процедура, е да се нападат освен претендентите и екипа по тяхната акция, само че и консултанти им “, прибавя Бърт.

Microsoft не е съумял да разбере какви тъкмо са били задачите на съветските, китайските и иранските хакерски атаки, оповестява още Би Би Си.

Официална оценка на американското разузнаване споделя, че Китай подкрепял концепцията за победа на Байдън над Тръмп, до момента в който Русия била фокусирана върху очерняне на Байдън, напомня ДПА.

" Асошиейтед прес " отбелязва, че " Майкрософт " не е направил оценка кой непознат киберпротивник съставлява най-голяма опасност за изборите в Съединени американски щати, само че измежду кибереекспертите има консенсус, че съветската интервенция е най-сериозна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР